Luetut: Ryhmätyö ja tiimit

Normaali

Fasilitaattorin käsikirjaNummi, Pepe. Fasilitaattorin käsikirja: tarina siitä, miten Ykä Hirvi vie ryhmän tuskasta tulokseen. Helsinki: Edita, 2007.

Tässäpä kirja kaikille meille, jotka olemme kaivanneet selkeää opasta erilaisista ryhmämenetelmistä. Nummi esittelee tarinan keinoin tavallisimpia ryhmätekniikoita sekä antaa käytännön esimerkkejä niiden hyödyntämisestä.

Esiteltyjä ryhmämenetelmiä ovat mm. Grape Cocktails, Aivoriihi, Puhuva keppi, MeWeUs, World Café, Idealogi ja Open Space. Kirjan viimeisessä luvussa annetaan vielä vinkkejä ja keinoja selvitä hankalista tilanteista.

Lisätietoja kirjasta löytyy Editan sivuilta.

Kirjan hinta on suhteessa sisältöön, ei suinkaan kokoon: lähes 50 euroa 126-sivuisesta kirjasesta tuntuu kovalta hinnalta. Onneksi meillä on kirjastot. (16.4.07/ph)

Kopakkala, Aku. Porukka, jengi, tiimi: ryhmädynamiikka ja siihen vaikuttaminen. Helsinki: Edita, 2005.

Tämä kirja on jo vähän vanhempi, mutta haluan silti nostaa sen esiin hyvänä ryhmädynamiikan peruskirjana. Kopakkala kuvailee ryhmien eri kehitysvaiheita alkavasta ryhmästä tiimiin ja käsittelee myös ihmisten erilaisia rooleja ryhmissä. Erilaisia tekniikoita hän kuvailee lukemattomia: sosiometrisiä tekniikoita, tekniikoita aloittavaan tai lopettavaan ryhmään, Morenon perustekniikoita, toiminnallisia menetelmiä ym. Kopakkala antaa myös neuvoja konfliktitilanteisiin ja niiden ratkaisuun.

Oikeastaan tämän kirjan nimi pitäisi olla Ryhmänvetäjän Vademecum. (17.4.0/ph)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s