Vahvuusanalyysin tulokset

Normaali

Nyt on tullut viikon verran seurattua työtehtäviä, mikä oli sinänsä tympeää. Ei siis missään nimessä yksi vahvuuksista ;)

Vahvuuksia ovat Buckinghamin mukaan sellaiset tehtävät joita odottaa innokkaasti, joihin kykenee keskittymään (uppoutumaan) ja joiden valmistuminen tuottaa tyydytystä. Omassa listassani kaksi tehtäväkenttää nousi selvästi yli muiden: viestintä ja uusien asioiden oppiminen. Tarkastellaanpa niitä Buckinghamin oppien mukaan:

1. Tarkenna: Viestintä ja uusien asioiden oppiminen ovat jo nykyisellään huomattava osa projektipäällikön työtä. Näiden osuutta olisi erittäin vaikea lisätä, jos haluaa saada vielä jotakin aikaan käytännössäkin. Määrän sijaan olisi syytä keskittyä laadun lisäämiseen, erityisesti viestintätaitojen kehittämiseen.

2. Kohdenna: Erityisesti ohjausryhmäviestintää voisi lisätä ja kehittää muutenkin – hankkeen ohjausryhmähän on kerätty sellaisten sidosryhmien edustajista joilla on ratkaiseva merkitys hankkeen vaikuttavuuteen. Ohjausryhmää on hyödynnetty olemassa olevaan potentiaaliin verrattuna rikollisen vähän.

Myös amk-kirjastojen johtajille suunnattua viestintää olisi syytä lisätä ja tehostaa, jotta he paremmin pysyisivät mukana hankkeen käänteissä.

3. Opettele, eli tunnista taidot ja tekniikat. Tämä liittyy oikeastaan kohtaan 1, jossa puhun laadun parantamisesta. Keinoihin on jo pari ideaa, mutta ne ovat vasta selvityksen asteella.

4. Laajenna: vertaa kohta 1. Viestinnän ja uuden oppimisen määrää on vaikea lisätä tuotoksen kärsimättä.

Projektipäällikön tehtävät viikon aikana mahtuivat varsin hyvin yhdelle aa-neloselle. Paremmin tämä vahvuusanalyysisaattaisi toimia sellaisissa töissä, jossa tehtäväkenttä on laajempi. Ja joissa on riittävästi kollegoita, joiden kanssa vaihdella työtehtäviä vahvuuksien mukaan.

Kaiken kaikkiaan, ihan mielenkiintoinen kokeilu kunhan tätä ei ota turhan vakavasti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s