Kommentoida vai eikö kommentoida?

Normaali

Lueskelin aamulla Lindy Dreyerin ja Maddie Grantin jutun keinoista, joilla saa yhteisöblogiinkin enemmän kommentteja. Kuten Dreyer ja Grant toteavat, vaaditaan paljon aikaa ja työtä ennen kuin blogille on rakentunut lukijakunta joka välittää riittävästi innostuakseen kommentoimaan. Oman hankeblogini ensimmäiset kommentit ilmestyivät noin vuosi blogin aloittamisesta, eikä niitä vieläkään tule kuin satunnaisesti.

En kuitenkaan ole huolestunut kommenttien vähäisyydestä. Hankeblogin ensisijaisena tavoitteena on syöttää uusia ideoita amk-kirjastolaisille, toimia uteliaisuuden herättäjänä ja jonkin uuden käynnistäjänä. Niinpä jutut ovat pääosin lyhyitä ja viittaavat johonkin ilmiöön tai tapahtumaan – eivätkä tällaiset jutut luontevasti aktivoi kommentoimaan. Tärkein kohdeyleisöni on vasta tutustumassa sosiaaliseen mediaan, eikä sen vuorovaikutuksellisuus ole vielä muodostunut heillä toimintatavaksi. Julkisuus  on uskomattoman suuri kynnys, jonka yli vasta muutamat valveutuneet ovat pääsemässä.

Eniten jäänkin Dreyerin ja Grantin jutussa pohtimaan kommentointiin reagoimista. Alussa vastasin saamiini kommentteihin välittömästi, aivan kuten Dreyer ja Grant neuvovat, mutta se vaikutti lopettavan lupaavasti alkaneen keskustelun siihen. Nyttemmin olen lopettanut kommentteihin regoimisen lähes kokonaan, mutta ei tämäkään tapa tunnnu lisäävän lukijoiden aktiivisuutta. Kumpi tapa siis olisi parempi? Mitä sanoo asiasta blogietiketti?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s