MySpace vs Facebook vs LinkedIn

Normaali

Omat kokeiluni sosiaalisten palveluiden (social networking sites) kanssa ovat olleet hyvin opettavaisia. MySpacessa koin varsinaisen herätyksen: verkon arveluttava puoli tuli nopeasti tutuksi. Mutta se on myönnettävä, etten ikinä ole ollut niin suosittu kuin siellä. Vieläkin hirvittää.

Facebook on astetta asiallisempi, mutta ärsyttävän täynnä kaikenlaista hilavitkutinta. Postilaatikot paukkuvat kun kaverit lähettelevät toisilleen yhdentekeviä viherkasveja, pelejä ja herra ties mitä. Ignore-komento on tullut tutuksi. Itse asiassa olen vakavasti harkinnut – ja yhä harkitsen – Facebookista eroamista. Ongelma on vaan siinä, että tässä ympäristössä olisi melkein pakko näkyä jo työnkin vuoksi.

Ehdottomasti parhaaksi sosiaaliseksi palveluksi on osoittautunut LinkedIn, johon liityin jo vuosia sitten Karttusen Kirstin kutsusta. Olen ollut varsinainen palvelun passiiivikäyttäjä, mutta nyt on aika ottaa se aktiivisempaan käyttöön (oma sivuni LinkedInissä). Siihen liittyen tein vähän tiedonhakua ja löysin mm. Guy Kawasakin ohjeeet LinkedInin tehokkaaseen hyödyntämiseen. Ohjeet ovat vuodelta 2007, minkä jälkeen palveluun on tullut paljon uusia lisäominaisuuksia. Vinkit  ovat silti yhä hyviä:

  1. Kasvata verkostoasi ja parannat näkyvyyttäsi.
  2. Täydennä tietosi: näytä koko historiasi. Mitä enemmän yrityksiä, organisaatioita ja yhdistyksiä nimeesi yhdistät, sitä useampi löytää sinut.
  3. Paranna näkyvyyttäsi hakukoneissa: tee profiilistasi julkinen, määrittele sille oma URL ja laita se näkyviin sähköpostin allekirjoitukseen.
  4. Paranna verkkosivujesi näkyvyyttä. Linkitä LinkedIn profiilista suoraan blogiisi tai verkkosivuillesi.
  5. Käytä LinkedIniä tiedonlähteenä: tsekkaa mahdolliset tulevat työkaverit, uusi mahdollinen työnantaja, nykyinen kumppani.
  6. Tehosta työpaikan etsintää: käytä LinkedInin hakuominaisuuksia löytääksesi organisaatioita, joissa työskentelee muita alasi edustajia.
  7. Valmistaudu työpaikkahaastatteluihin: ota selvää organisaatiosta ja siellä työskentelevistä ihmisistä. Tunnetteko samoja ihmisiä?
  8. Selvitä organisaation elinkyky: LinkedIn-haulla saat selville esim. sen, onko firmalla huomattavan suuri henkilöstön vaihtuvuus.
  9. Selvitä alan tilannetta: katso, mitkä firmat ovat kaatuneet, mihin siellä töissä olleet ovat siirtyneet jne.

Ja kun nämä on sisäistänyt, voi tutustua yli sataan muuhun vihjeeseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s