Jos voisit muuttaa elämäsi

Normaali

Viime viikolla infolukutaitotyöryhmän kanssa illastaessa puheeksi tulivat tulevaisuuden suunnitelmani. Koska olen määräaikainen projektityöntekijä, työsuhteen loppu alkaa häämöttää ja tulevaisuus on avoin. Suunnitelmani mahdollisesta alan vaihdosta hämmästyttivät väkeä – päätöstä pidettiin melkoisen rohkeana.

Sitä se kai useimmista on, mutta minusta se on vain yksi varteenotettavista vaihtoehdoista.  Seitsemäntoista vuotta kirjasto-alalla on pitkä ura. Jos aion kokeilla vielä jotakin muuta, se on tehtävä heti: ikää alkaa olla jo sen verran, ettei työmarkkinoilla ole enää niitä halutuimpia ihmisiä. Toisaalta olen viihtynyt kirjastoissa todella hyvin ja olisi upeaa päästä vielä kokemaan millaista työ on niissä oikeissa eli yleisissä kirjastoissa.

Oli tuleva työni mitä tahansa, niin yhden asian tiedän: suuren organisaation jäseneksi en enää halua. Yksi parhaista asioista mitä minulle on elämässäni tapahtunut oli 90-luvun lamakausi. Töiden loppuminen eräässä suuressa yliopistokirjastossa avasi tulevaisuuden täyteen mahdollisuuksia. Olen saanut nauttia toinen toistaan paremmista työkokemuksista jotka ovat rikastaneet elämää ja auttaneet minua kehittymään sekä ammattilaisena että ihmisenä. Jos olisin jäänyt suuren organisaation pieneksi rattaaksi, erikoistunut yhteen tehtävään, olisin tänään aivan erilainen ihminen. Enkä ole suinkaan varma, että pitäisin siitä ihmisestä.

Tulevaisuus on sellainen, miksi sen itse luomme. Jokainen elämänmuutos vaatii rohkeutta ja optimismia. Se vaatii myös jonkinlaisen kimmokkeen, sillä ah miten helppoa onkaan jäädä siihen samaan vanhaan ja turvalliseen.

Jos sinä voisit muuttaa elämäsi, tekisitkö sen?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s