Luovia työkaluja

Normaali

Luovuutta voi kehittää monin eri tavoin. Inspiraatiota voi hakea vaikkapa leikekirjasta (swipe file), johon on pihistänyt ja kerännyt erilaisia itseä inspiroivia asioita: kuvia, faktoja, videoita jne. Kuvista voi rakentaa kollaaseja, runoista pätkiä parhaat palat. Sähköisenä leikekirjan rakentaminen on helppoa, mutta lopputulos ei ole ehkä niin inspiroiva.

Toinen konsti on ns. ideatasku (idea pocket), joka toimii periaatteessa samalla periaatteella kuin leikekirja. Kuvia, tekstejä, esineitä kerätään vain albumin sijasta kirjekuoreen, josta niitä nostetaan tarvittaessa. Tärkeää on, että kun yksi asia on taskusta käytetty se korvataan uudella. Ideoita etsiessä on myös käytettävä sitä ensimmäistä joka kuoresta löytyy, tuntui se sitten hyvältä ajatukselta eli ei.

Ryhmätekniikasta tutut postikortit ovat myös mainio inspiraation lähde. Postikortteja täytyy vaan olla riittävästi – kerran tapasin konsultin, jolla niitä oli lähemmäs tuhat kappaletta. Siitä määrästä jo löytyy inspiraatiota joka lähtöön.

Luovuuskortit (creativity cards) ovat mainio työkalu. Jollei jaksa kehittää omia, niitä löytyy myös valmiina.

Leonardon idealaatikko (idea box) auttaa rakentamaan matriisin. Taulukko jaetaan sarakkeisiin joihin sitten kirjataan aiheeseen sopivia termejä. Leonardo da Vinci kuulemma teki matriisin kasvoista. Matriisin sarakkeet oli jaettu kasvojen osiin kuten silmät, nenä, suu, muoto. Sarakkeiden sisältö kuvasi ominaisuuksia, esim. kasvojen muoto voi olla pyöreä, pitkulainen, kolmio jne. Yhdistelemällä eri ominaisuuksia saa joka kerta erilaiset kasvot.

Satunnaisten ideoiden yhdistäminen sopii lista-ihmisille. Piirrä taulukko jossa on kaksi saraketta. Kirjoita sarakkaisiin satunnaisia sanoja allekain. Sitten ala yhdistellä sanoja toisiinsa.

Tekniikoita löytyy verkosta lisää vaikka kuinka paljon. Pääasia on, että löytää ne asiat jotka itseä inspiroivat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s