Small talk

Normaali

Nuorempana olin ahdistunut tilanteista, joissa oli pakko rupatella, puhua small talkia. Iän ja kokemuksen myötä tilanne on muuttunut. Onneksi, sillä projekti-ihmiselle verkostoituminen ja vuorovaikutus ovat tärkeimpiä työtehtäviä.

Sacha Chua vinkkaa hyvästä tavasta synnyttää aitoja keskusteluja tilanteissa, joissa ihmiset eivät tunne toisiaan. Sen sijaan että kysyt ihmiseltä mitä hän tekee työkseen, voit kysyä mihin hän suhtautuu intohimoisesti. Suomalaisessa ympäristössä voisi kai kysellä kiinnostuksen kohteista, meillä kun nämä intohimot eivät kuulu normaaliin diskurssiin.

Jos tunnet ihmisen ennestään, voit korvata tutun mitä kuuluu -kysymyksen utsimalla, mistä henkilö viime aikoina on innostunut. Tai vaikka kysäisemällä mitä hienoa hänelle on viimeksi tapahtunut.

Oma toimintatapani näissä tilanteissa on kuunteleminen. Kaikki haluavat puhua itsestään tai itselle tärkeistä asioista. Kunhan keskustelukumppanin on saanut vähän lämpiämään, kysymyksiäkään ei enää juuri tarvita. Ei tarvitse kuin kuunnella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s