Tritonia laajeni jälleen

Normaali

Sähköpostilistoilla tuli juuri tieto, että  vuoden alusta Tritoniaan on yhdistetty viiden korkeakoulun kirjastot. Vaasan yliopisto, Åbo Akademi, Hanken, Vaasan ammattikorkeakoulu ja Yrkeshögskolan Novia saavat nyt kirjastopalvelunsa yhdestä organisaatiosta, joka fyysisesti toimii kolmessa paikassa Vaasassa. Lisäksi yksi pieni yksikkö sijaitsee Pietarsaaressa.

Vaasan teknillisen oppilaitoksen kirjaston ja myöhemmin myös Vaasan ammattikorkeakoulun kirjaston rakentamisessa itse mukana olleena on myönnettävä, että uutiseen liittyy tietty määrä haikeutta. Niitä kirjastoja joita itse olen ollut rakentamassa, ei enää ole olemassa.

No hyvä on, eihän asia tietenkään ihan näin ole.  Tokihan Vamkin kirjasto jatkaa elämäänsä, joskin uudessa ja hienossa muodossa. Tritonia on alusta asti ollut erinomainen esimerkki organisaatiorajat ylittävästä yhteistyöstä, jota toteutettiin käytännössä jo kauan ennen kuin opetusministeriössä alettiin edes  haaveilla rakenteellisesta kehittämisestä. Kaikkien  samalla Palosaaren kampuksella toimivien kirjastojen yhdistäminen yhden katon alle on vain luonteva askel näiden kirjastojen kehityksessä.

Yhtä asiaa minä kyllä ihmettelen: miten ihmeessä kaikkien näiden kirjastojen kokoelmat on saatu mahtumaan Yliopistonrannan tiloihin? Tiloihin, jotka olivat jo valmistuttuaan liian pienet siellä toimivien yliopistokirjastojen tarpeisiin? Tämä ihme täytyy kyllä käydä ihan paikan päällä  katsomassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s