Kokouksiin tehoa pelaamalla

Normaali

Tästä blogista on vaarassa tulla kirjavinkkausblogi, mutta ei voi mitään: monen vuoden projektihommien jälkeen kirjastossa työskentely on niin ihanaa: toinen toistaan mielenkiintoisempia kirjoja kulkee käsien läpi päivittäin.

Tällä kertaa kohdalle osui Marlene Carosellin Suuri kokouspelikirja. Toisin kuin nimestä voisi päätellä, kyseessä ei ole hevosen(piip)-bingoa ja muita vastaavia pelejä esittelevä opus. Kirjassa esiteltävien pelien tavoitteena on auttaa ”luovien, innostavien ja tehokkaiden kokousten pitämiseen”.

Käytännön ihmisenä rakastan tämän tyyppisiä konkreettisia työkaluja antavia opuksia. Kirjassa annetaan vinkkejä siihen, miten:

  1. kokous saadaan heti tehokkaasti käyntiin
  2. osallistujat saadaan tutustumaan toisiinsa
  3. tuetaan luovuutta ja ideointia
  4. ratkaistaan ongelmia
  5. saadaan ihmiset osallistumaan
  6. saavutetaan yhteisymmärrys
  7. voimautetaan osallistujia
  8. tehdään yhteisiä päätöksiä
  9. kokous lopetetaan tehokkaasti.

Esitellyistä peleistä monet vaikuttavat aluksi lapsenmielisiltä, ja niitä on vaikea kuvitella arvokkaan johtoryhmän kokouksiin. Tämä on kuitenkin turhaa ennakkoluuloa: kyllä ne johtajatkin varmasti innostuvat, jos ensimmäiset viisi minuuttia ideoidaan leikkimielisiä rangaistuksia kokouksesta myöhästyville. Tai jos kuvien avulla äänestetään siitä, halutaanko junnaavalta tuntuvaa asian käsittelyä jatkaa. Kaikilla kirjan peleillä on selvät tavoitteet ja harkiten käytettynä niistä on varmasti selvää hyötyä.

Kirja kuuluu ilman muuta jokaisen konsultin käsikirjastoon. Ei tosin tämän konsultin: kirjastonhoitajalle opuksen hinta on turhan suolainen. Täytyy odotella että se tulee alennusmyyntiin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s