Sosiaalisesta vastuusta

Normaali

Tämä viikko on ollut niin intensiivinen opetuksineen ja muine kehitysasioineen, etten ole ehtinyt juuri kirjoitella. Mutta tänään on ihan pakko jakaa iloinen uutinen: suuresti arvostamani kollega Leena Elenius Seinäjoen amkista on perustanut hankeblogin. Entiselle hankeihmiselle ja ikuiselle kehittäjälle blogi on todella nautinnollista luettavaa. Puhumattakaan siitä, miten hienossa hankkeessa Leena ja kumppanit ovat mukana: Verkko haltuun! -projektin tavoitteena on

luoda kirjastoille työtapoja tavoittaa, aktivoida ja ohjata kansalaisia verkkotaitojen laajentamiseen ja monipuolistamiseen. Projektin tärkeitä kohderyhmiä ovat mm. työttömät ja muut pitkään työelämästä poissaolleet, ilman opiskelupaikkaa jääneet, sairaat ja vammaiset, joiden verkko-osaaminen on yksipuolinen tai päivittämättä.

Tämä sosiaalinen vastuu on juuri sitä, mitä meidän amk-kirjastoissakin tulisi enemmän ottaa. Yleiset kirjastot ovat hyvin osansa hoitaneet, mutta meidän amkkienkin olisi korkea aika ryhtyä tekemään jotakin merkityksellistä.

Tällä en suinkaan yritä sanoa sitä, etteikö tämän päivän amk-kirjasto olisi merkityksellinen. Kun katsoo käyttötilastoja ja kuuntelee opiskelijoita, ei meillä ole mitään hävettävää – päin vastoin. Minusta meillä vaan olisi potentiaalia paljon enempään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s