Luottamus kirjastoon on kova

Normaali

Jos mikä on varmistunut kuluneen viikon aikana niin se, että luottamus Polamkin kirjastoon ja sen henkilökuntaan on kova. Tällä viikolla eteeni on osunut harvinaisen impressionistisia toiveita, kuten:

”Tarttisin sen ensiapukirjan, joka meidän pitää lukea.”  (Kirjastossa ensiapukirjoja yhteensä 59 eri nimekettä. Oikeaksi kirjaksi osoittautui Ari Kinnusen toimittama Ensivaste.)

”Meidän 2010 tulossopimuksessa viitataan Poliisiammattikorkeakoulun selvitykseen, jossa on kyse poliisin henkilöstön työn ja yhteiselämän yhteensovittamisesta. Olisi kiva saada se selvitys.”  (Tutkimuksia työhyvinvoinnista julkaistu yhteensä neljä. Mikä näistä on kyseessä – jos mikään- ei toistaiseksi ole selvinnyt.)

”Viime viikolla luin, että taktisesta neuvottelusta on tehty uusi gradu. Olisiko sitä teillä?” (Ei ollut, mutta kaukolainattiin. Gradu oli vuodelta 2003.)

”Kotiin tuli kustantajan julkaisuluettelo, en nyt muista kustantajaa, mutta kaksi kirjaa siinä oli kiinnostavaa. En nyt tarkemmin muista, mutta ne varmaan pitäisi hankkia meillekin.” (Oli jo hankittu: toinen saatukin, toinen ilmestyy vasta elokuussa.)

Yleisten kirjastojen tietopalveluissa toimiville näissä kysymyksissä tuskin on mitään ihmeellistä. Mutta meillä amk-kirjastoissa nämä impressionistiset kysymykset ovat piristäviä poikkeuksia. Minusta ne kertovat lujasta uskosta kirjaston henkilökunnan osaamiseen: kyllä se kirjastotäti tietää.

Ja tietäähän se. Ainakin useimmiten.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s