Korkeakoulujen opacit uudistuvat

Normaali

Pari viikkoa sitten Kärjen Jussi kertoi ensi kesällä odotettavissa olevasta Voyager-päivityksestä. Jussin mukaan muutoksia on tulossa lähinnä WebVoyageen eli asiakasliittymään:

se tullaan rakentamaan täysin uusiksi Tomcatilla – tai siis kirjastoilla on mahdollisuus valita, ottavatko uuden liittymän vai pysyvätkö vanhassa.

Tämä uutinen sai minut kiroamaan ääneen. Tarkoittaako tämä siis sitä, että meillä on ensi syksynä yhtä monta erilaista asiakasliittymää kuin on korkeakoulukirjastoja? Tähän mennessä Voyagerissa on pienen kirjaston näkökulmasta ollut tasan kaksi etua: kopioluettelointi ja kaikille yhteinen käyttöliittymä. Erityisesti IL-opetuksessa tästä jälkimmäisestä on ollut hyötyä, niin hankala kuin se käyttöliittymänä  Google-sukupolvelle onkin.

Ja nyt on siis pelkona se, että kesän aikana kirjastot alkavat kehittää ns. käyttäjäystävällisiä hakuliittymiä omiin kokoelmakantoihinsa. ”Niin sanotusti käyttäjäystävällisiä” siksi, että kaikkihan olemme nähneet mitä Lindalle on tapahtunut: siitähän ei nykyisin ota selvää erkkikään.  Nykyiseen Lindaan verrattuna jopa Nelliportaalia voi sanoa helppokäyttöiseksi.

Tässä vaiheessa verenpaineeni oli niin korkealla, että asia oli pakko jättää hautumaan. Tänään olin sen verran rauhoittunut, että sain tutustuttua Jussin esimerkkiin uudesta Voyager-käyttöliittymästä.  Ja mitä siitä selvisikään? Sama vanha WebVoyage:han sieltä paljastuu:

Nykyinen työnantajani Poliisiammattikorkeakoulu käyttää vielä pienten kirjastojen PrettyLib-järjestelmää. Niinpä Voyager-kehitys koskettaa meitä vain välillisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s