Sokkotreffit kirjan kanssa

Normaali

Kuva: cutiepie company

Ihana idea USAsta: sokkotreffit kirjan kanssa. Kansallisen kirjastoviikon kunniaksi West Caldwellin kirjasto tarjoaa asiakkailleen lainaksi paketoituja kirjoja, joiden sisältö selviää vasta kotona. Ihana idea ennakkoluulottomille ihmisille!

Lähde: The Progress 16.4.2010

Mainokset

3 responses »

 1. Loistoidea!

  Itse olen olevinaan kauhean tarkka siitä, millaiseen kirjallisuuteen aikani käytän. Välillä tartun kuitenkin sokkona johonkin ja päätän kokeilla, mitä ideoita ja ajatuksia tästä saa.

  Onnistuisikohan tämä postilla kotiin -palveluna?

 2. Postilla kotiin? Varmaan samana päivänä, kun kirjasto muutenkin alkaa toimittaa aineistoa kotiin. Eli sitä päivää saadaan odottaa :)

  Yhden kirjaston muuten tiedän, joka toimittaa myös kotiin: Poliisiammattikorkeakoulun kirjasto. Mutta se palveleekin vain poliisihallintoa, joten asiakaskunta on varsin rajattu eivätkä kustannukset nouse kohtuuttomiksi.

 3. Itse asiassa…
  …tästä voisi kyllä kehittää pienen liikeideankin. Maailmalla on nimittäin jo palvelu, jossa yksityiset lähettävät kirjoja keskenään ’ilmaiseksi’, paketit haetaan kotoa ja toimitetaan kotiin. Asiakkaan maksettavaksi tulee aina vain muutaman rahan käsittelykulu, mutta bisnes tehdään sillä pienellä marginaalilla juuri logistiikassa. Ei haittaa, vaikka se bisnes olisi puoli rahaa per toimitus jos se on täysin automatisoitua ja asiakkaiden itse tuottamaa liikevirtaa.

  Olisi loistoidea tehdä tämä sama kirjastoille. Pelkäänpä kuitenkin pienten volyymien vähentävän halukkaiden yrittäjien määrää, mutta esimerkiksi Itellalle itselleen tämä olisi hyvä lisäjuttu – tai kirjastolle.

  Tämän tyyppinen idea on jo tulossa blogissani jossain vaiheessa, ehkä lisään tämänkin herkun liikeideoiden jatkoksi :D (www.365liikeideaa.wordpress.com)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s