Amkkilaisuus istuu lujassa

Normaali

Kesätauko bloggaamisessa  – ja itse asiassa muussakin verkkoelämässä – on päässyt venähtämään pitkäksi. Osaksi siksi, että huomasin miten mahtavaa reaalielämä on, osaksi siksi että olen etsimässä  uutta suuntaa – sekä reaali- että virtuaalielämässä. Yhteydenottoja on kuitenkin tullut sen verran, että lienee syytä lopultakin palata takaisin verkkoon.

Perjantaina kopsahti postissa kutsu Kirjastoseuran juhlaseminaariin. Aivan, lähes 20 vuotta alalla toimittuani tämäkin hidas hämäläinen vihdoin liittyi Kirjastoseuraan. (Tätä ennen olin jo ehtinyt erota muista.) Liittymiseen on melkeinpä aatteellinen syy: pidän kovasti siitä suunnasta, mihin yleisiä kirjastoja ollaan kehittämässä.

Amk-kirjastojen nykyinen kehityssuunta on mielestäni pelottava, joskin loistavia poikkeuksiakin löytyy. Kuten nyt Laurean ja Haaga-Helian uudet jännittävät kuviot Porvoossa. Uudella campuskirjastolla on nyt loistavat mahdollisuudet mm. tukea alueen pk-yritysten toimintaa ja muutenkin ottaa näkyvämpi rooli omassa yhteisössään.

Yliopistokirjastoissa olen erottavinani ajatusta avoimemmasta huomisesta. Pitkät perinteet ja oman tiedeyhteisön tarpeista lähtevä perustehtävä tekevät muutoksesta hidasta, mutta kenties 50 vuoden kuluttua..

Huomaan arvottavani kirjastoja niiden alueellisen vaikuttavuuden perusteella. Se istuu lujassa, tämä amkkilaisuus.

Mainokset

2 responses »

  1. Amkkilaisuus istuu lujassa (minussakin), mutta sielu on yleisen kirjaston… ;-) Nähdäänkö siis juhlassa? Aika on kypsä jollekin kohottavalle, jollekin aatteelliselle.

  2. tervehdys, kansikuvatyttö!! Hieno juttu uusimmassa Kirjastolehdessä!

    Olet oikeassa, aika on enemmän kuin kypsä juhalle. Vaan emme sittenkään törmää Treella – pääsin yllättäen töihin enkä pääsekään paikalle. Meidän täytyy juhlia joskus toiste.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s