Tervetuloa Laureaan!

Normaali

Vieläkö muistat, millaista oli kun aloitit työt nykyisessä työpaikassasi? Muistatko, miten sinut otettiin vastaan ja miten pääsit osaksi työyhteisöä? Annahan kun kerron tarinan siitä, miten Laureassa uusi työntekijä otetaan vastaan. Jos jotakin voi kutsua hyväksi käytänteeksi, niin tätä.

Tarina alkaa maanantaina, kun Laurea-kirjaston johtaja Hanna Lahtinen tiedottaa väelleen uudesta työntekijästä. Määräaikainen informaatikko aloittaa jo saman viikon keskiviikkona Laurean Tikkurilan toimipisteessä. Jo samana päivänä uuden informaatikon puhelin alkaa soida, ja sekä sähköpostiin että naamakirjaan poksahtelee tervetuloviestejä tulevilta työtovereilta. Keskiviikkoon mennessä lähes kaikki ovat ottaneet yhteyttä – ja Laureassa kirjastolaisia riittää!

Keskiviikkona uutta informaatikkoa odottaa hienosti katettu aamukahvipöytä, ja työpöydältä löytyy ruukkukukka ynnä ihana itse tehty kortti, jossa uusi ihminen toivotetaan tervetulleeksi. Koska rekrytointi on tapahtunut muutaman päivän sisällä, tietokone uudelta informaatikolta vielä puuttuu. Vaan ei hätää: erikseen rakennetussa perehdytysmapissa sekä erilaisissa strategioissa riittää lukemista.

Ja koska ko.  informaatikon työmatkan pituus on reilut 160 kilometriä suuntaansa, on esimies koonnut uudelle alaiselleen korillisen hedelmiä pitämään tämän vireänä ja voimissaan.

Osa käsittämättömän hienosta vastaanotosta selittyy toki sillä, että kirjaston omassa perehdytysohjelmassa selvästi kehotetaan kaikkia henkilökohtaisesti toivottamaan uusi ihminen tervetulleeksi vähintään s-postiviestillä. Tämä ei kuitenkaan yhtään vähennä sitä vaikutusta, joka näillä viesteillä on. Tällainen huomaavaisuus on uskomattoman ihanaa. Tällaisessa työyhteisössä tulee olemaan hienoa työskennellä.

Kuva: Hanna Lahtinen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s