Suljin Naamakirjan kannet

Normaali

 

Kuvasta kiitos: Jody Sticca

 

Tänään se sitten viimein tapahtui, pitkällisen harkinnan jälkeen. Suljin Facebook-tilini, poistuin Naamakirjasta, erosin yhteisöstä. Valitettavasti en kuitenkaan lopullisesti: koska käyttäjätunnukseni toimii vielä jatkossakin, ilmeisesti tilini vain piilotettiin muilta. (Kyllä, tämä selviäisi varmasti käyttöehdoista. Mutta ei suoraan sanoen kiinnosta riittävästi nähdä vaivaa ja ottaa asiasta selvää.)

Liityin Facebook-yhteisöön muistaakseni vuonna 2007, ja alun innostuksen jälkeen osallistumiseni on hiipunut lähes olemattomiin. Minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa eikä halua roikkua linjoilla. Enkä myöskään pidä tirkistelystä. En halua tietää,  kuka  on kulloinkin etsinyt uutta poikaystävää tai mitä kollegani ympäri maan ovat sukunsa tai perheensä kesken jutelleet.

Tämä ei tarkoita sitä, että pitäisin Naamakirjaa paholaisen keksintönä. Päin vastoin. Facebook on hyvä palvelu, kunhan on selvillä siitä, mihin sitä käyttää.  Olen oppinut paljon verkostojen ja verkostopalvelujen hyvistä ja huonoista puolista näiden kolmen vuoden aikana. Jos liittyisin siihen vasta nyt, tietäen kaiken sen mitä nyt tiedän, käyttäisin palvelua JOKO ystävieni kanssa jutteluun TAI  viestintään kollegojeni kanssa. En molempiin.

Tästä lähtien keskityn vain yhteen verkostoon, LinkedIniin. Mutta siihenkin varsin kevyellä otteella. Niin virtuaali-entusiasti  kuin olenkin, on reaalimaailma yhä ykkönen.

Mainokset

2 responses »

  1. Minä olen niitä harvoja, jotka eivät ole facebook-tiliä koskaan avanneetkaan. :) Ei siis ihme, että teit mielestäni hyvän päätöksen!

  2. Voi kuule, et ole ainoa joka ei ole innostunut mukaan. Ja palvelusta eroaviakin on jatkuvasti vain enemmän. Joten hyvässä seurassa ollaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s