Hyppysissä e-kirja

Normaali

Olen jo pari vuotta seurannut kiinnostuneena e-kirjoihin liittyvää keskustelua erityisesti rapakon takana, ja viimeisen vuoden myös Suomessa. E-kirjat ovat kuitenkin jääneet vähän kaukaiseksi asiaksi, sillä käytännössä niitä ei ainakaan täällä Suomessa ole helposti päässyt hypistelemään. Lukulaitteita kun ei ole juuri ollut saatavilla kuin erikoistilauksena.

Nyt e-kirjat ja niiden lukulaitteet ovat muuttuneet minullekin konkreettiseksi asiaksi. Laurea-kirjastossa on jo pitkään kiertänyt yksi Kindle joka on lopulta saapunut myös Tikkurilaan. Ensi viikolla on tarkoitus käyttää sitä houkuttimena markkinoidessamme e-aineistoja opettajille. Olen siis viikonlopun saanut hypistellä Kindleä sydämeni kyllyydestä, ja olen vallan ihastunut. Kindle on hyvin käteen sopiva ja helppokäyttöinen, ja itse lukukokemusta voi kuvata lähinnä samettiseksi. Olisin valmis vaihtamaan perinteisen kirjan tähän vaikka heti.

Mace Ojala kertoo Taustapeilin erinomaisessa haastattelussa pitävänsä miniläppäriä erillistä lukulaitetta parempana vaihtoehtona, mutta itse olen vähän eri mieltä. Miniläppäri on tosi jees, monipuolinen ja näpsä laite – sellaisella itsekin tätä juttua  kirjoitan. Mutta lukulaitteena jopa miniläppäri on turhan painava ja kömpelö, ainakin nyt kun on päässyt kokeilemaan vaihtoehtoa.

Tästä huolimatta en aio vielä tänä vuonna kirjoittaa joulupukille ja pyytää omaa e-kirjan lukulaitetta. On parempi odottaa tekniikan kehittymistä – ja ennen kaikkea, lisää kohtuuhintaista kotimaista sisältöä.

Kindlen testausta:

>> E-kirjan lukulaitteet testissä, osa 2: Kindle 2. Proosaa ja protokollia 2.6.2010

>> Kindle-testi: 3G toimii, paljon mikään muu ei. Hakuammunnasta täysosumiin 17.9.2010

One response »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s