Asiantuntijasemmari 12.9.2013 – poimittua

Normaali

Päivän esitykset wikissä.

Korkeakoulujen julkaisutiedot Juulissa

Vihdoinkin jotakin järkeä: OKM:n keräämät tiedot korkeakoulujen julkaisutoiminnasta on avattu kaikille. Julkaisutietoportaali Juuli sisältää yliopistojen julkaisutiedot 2011 alkaen. Ammattikorkeakoulut liittyvät Juuliin mukaan jo tämän syksyn aikana. Juulia täydentää Vipunen, josta löytyy julkaisutoimintaan liittyvää tilastotietoa.

Tiedot nopeammin Artoon lomakkeella

Jokainen Arton aktiivikäyttäjä tietää, että viive artikkelitietojen saamisessa Artoon on joskus todella pitkä, ihan ymmärrettävistä syistä. Tilannetta yritetään helpottaa rakentamalla helppokäyttöinen syöttölomake, jota voivat käyttää mm. kustantajat. Tämä antaa uudenlaista toivoa meidän allamme: luetteloinnin asema alamme kultaisena vasikkana alkaa horjua. Vai?

Melindasta puuttuu vielä monta isoa

Elämä on helpottunut Lindan, nykyisen Melindan laajenemisen myötä. Kuitenkin monta amk-näkökulmasta tärkeää toimijaa puuttuu sieltä yhä: DIAK, KAJAK, OAMK. JAMK, Arcada, Metropolia ja KSAMK jotka kaikki ovat onneksi liittymässä mukaan kevääseen 2014 mennessä.

Amkkien mukaantulo on tuonut Melindaan paljon uutta: hotelli- ja ravintola-alaan 90% lisäys, viittomakieliin +79%, turvallisuusalaa +66%. Kauneusalasta nyt puhumattakaan. Lisää tietoa voi lukea mielenkiintoisesta raportista, jonka löytää Metiva-wikistä.

UKJn suunnittelutyö jatkuu

UKJ etenee hitaasti mutta varmasti. Määrittelytyö on menossa, ja asiantuntijaryhmät toiminnassa. Itse ilahduin erityisesti ryhmien tiukkasta työskentelytavasta: työtä tehdään jo ennen kokousta, ja kokouksessa käsitellään vain ne asiat joita väki on etukäteen kommentoinut. Vastaavaa jämäkkkyttä toivoisi kaikilta.

Erityiseen seurantaan UKJ-väki on nostanut parikin avoimen lähdekoodin hanketta:

  • Kuali OLE (kattaa kaikki kirjaston toiminnot)
  • Libris XL (yhteisluettelo) – kaukopalvelun merkeissä olen seurannut tätä itsekin, ja pidän hanketta varsin kannatettavana
  • Avoin kirjasto 2013 (Joensuun seutukirjaston hanke)

Finna siirtyy tuotantoon

Finnan  Beta-versiolle sanotaan hellät jäähyväiset lokakuun Finnapäivässä ti 22.10. Aamu on varattu ammattilaisille, iltapäivään Porthaniassa ovat tervetulleita myös loppukäyttäjät.

Finnassa on vajaassa vuodessa tapahtunut paljon kehitystä, mikä luonnollisesti jatkuu. Tällä hetkellä erityisesti keskustelun alla on Finnan some: kommentit, arvotelut, tagit. Kaikkia yhteisesti ja yhtä hyvin palvelevan käyttöliittymän rakentaminen ei ole ihan helppoa, etten sanoisi mahdotonta. Hienoa työtä on väki projektissa tehnyt, kerta kaikkiaan.

KDK   Kansalliskirjasto    Finna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s