Hurmaava Elonkierto

Normaali

Kotiseutusarjassa vuorossa Jokioisten Loimijokilaaksosta löytyvä Elonkierto, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen maaseutu- ja kotieläinpuisto.

kulttuurimaisemaa

Ihan ensimmäinen ns. matkailukohde, johon Forssan muutettuani törmäsin oli Elonkierto. Näkyvät viitat Jokioisten liepeillä ja keskustassa kiehtoivat pitkään mieltä, ennen kuin sain aikaiseksi käydä katsomassa minne viitat johtavat. Elonkierto osoittautui kerrassaan hurmaavaksi kesäkohteeksi, jossa saa nauttia paitsi upeasta luonnosta, myös ihanista maatilan eläimistä ja siinä sivussa oppimisen ilosta.

Elonkierto on nimittäin MTT:n  maatalousaiheinen puistoalue, jossa ovat esillä maatalous ja  maataloustutkimus. Peltoja alueella on 15 hehtaaria, mutta varsinainen Elonkierros on vain kahden kilometrin pituinen ja tekee maisemassa varsin mukavan kiemuran. Kierrokselle on sinne tänne ripoteltu infotauluja, joista selviää paljon paitsi maataloutemme menneisyydestä, myös sen nykyisyydestä ja jopa tulevaisuudesta. Mitäs sanotte, jos parinkymmenen vuoden kuluttua Suomi onkin yksi suurista viinintuottajista?

Kierroksen lopussa on ulkoilmanäyttely vanhoista maatalouskoneista. Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että suurin osa koneista oli itselleni täysin outoja – hyvä jos traktorin tunnistin. Mutta moniko kaupunkilainen tunnistaisi vaikkapa ojankaivuuseen tarkoitettua konetta?

ojankaivuu

Kupeksin kierroksella niin kauan, ettei aika valitettavasti enää riittänyt käyskentelylle aivan alueen rajalta löytyvässä Jokioisten kartanopuistossa. Puisto on kyllä ihan oman vierailunsa arvoinen, sillä sen kasvillisuus on varsin vaikuttava. Vaikka onkin ”vain häivähdys siitä mitä se joskus on ollut”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s