Lapsille kirjastokasseja Tammelan tapaan

Normaali

Opiskelijamme Kaisa Sorola kävi päivänä muutamana vinkkaamassa, että Tammelan Martat olivat päättäneet tempaista luovuttamalla lapsille kirjastokasseja. Kasseja oli tarkoitus tehdä viitisenkymmentä; valmiit kassit olisivat esillä viikon verran Tammelan kunnantalolla ennen kuin ne luovutettaisiin kirjaston pienille lainaajille.

Mikaelin tapahtuman aamuna kurvasin Tammelaan katsomaan Marttojen aikaansaannoksia. Ja siellähän niitä oli, kassi poikineen, ihan kunnantalon pääaulassa. Vähän ihmettelin kassien isoa kokoa, mutta mahtuuhan niihin sitten enemmän ja isompia kirjoja. Ja äiti tai isä varmasti auttavat kantamisessa.

Marttojen kirjastokassit olivat juuri sellaisia kuin Martat itsekin: konstailemattomia ja  yksinkertaisen käytännöllisiä. Muutama tekijä oli sentään käyttänyt iloisia värejä ja nähnyt vähän enemmän vaivaa; alla kuvissa ehdoton parhaimmisto.

Idea kassinteon takana on hyvä ja enemmän kuin kannatettava. Aloin tässä puoliksi vakavissani itsekin miettiä, josko amk-kirjastoni yhdelle pöydälle kantaisi ompelukoneen ja pistäisi sen surisemaan: opiskelijat voisivat tehdä itselleen kirjastokasseja. Kankaasta ei tekstiilikierrätykseen keskittyvässä oppilaitoksessa ainakaan ole pulaa.

kassit1kassit2

kassit3

Mainokset

One response »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s