Terveissi Turust

Normaali

Olinhan siellä minäkin, Turun kirjamessuilla. Elämäni ensimmäisen kerran, muuten. Helsingin kirjamessut on toki tullut koluttua melkein joka vuosi. Tänä vuonna päätin kuitenkin käydä katsomassa, mistä näissä alkuperäisissä kirjamessuissa oikein on kyse. Tässä muutama pominta.

Somero jyräsi

Yksi tämänvuotisten messujen teema oli Somero, ja ihan ohjelman kannessa luvattiin, että ”Somero jyrää”. Jyräsihän se, ainakin mikäli Forssan paikallislehteä oli uskominen. Lehden messujutun perusteella olisi kuvitellut, että Turun kirjamessut = Someron messut. Paikanpäällä käyneenä tiedän paremmin. Myönnettävä kuitenkin on, että naapuripitäjä saa olla ylpeä panoksestaan. Hieno ja mielenkiintoinen, perinteisiä rajoja rikkova osasto, kerta kaikkiaan. Ville Hännistä lainaten: ”Rienaa? Taidetta? Kyllä. Ehtaa Someroa.”

somero_pieni

Someron kenties tunnetuin kirjailija Kaari Utrio keräsi täyden yleisön esitellessään uusinta teostaan. Haastattelijana Leeni Tiirakari.

Höstens  mest intressanta böcker kommer från  finlandssvenska författare

fiore_pieni

Peter Sandström med Agneta Ara, Kjell Westö, Henrika Ringbom och Erik Wahlström.

Kuvitteellisten kirjojen paluu

Ehkä päivän kiehtovimmasta esityksestä vastasi Turun scifiseura, jonka asiantuntijapaneeli esitteli kirjoja joita ei oikeasti ole olemassa. Itseään kunnioittava scifi-harrastaja ei kuulemma voi tunnustaa ettei ole lukenut jotakin kirjaa; asiaan kuuluu, että hän kykenee puhumaan silkkaa soopaa kirjoista joista ei ole koskaan kuullutkaan. Ja vakuuttavasti. Ajatuksena tämä on varsin hykerryttävä, ja varsinainen luovuustesti kaikille kirjallisuuden harrastajille. Ei kun testaamaan: mitä  sinä osaat kertoa kirjoista Leijat Venuksen yllä, Metaanijäähän haudattu, Kovaa peliä Paraisissa tai Tiili perhosen haudalla?

scifittajat_pieni
Turun scifiseuran paneelissa puhuttiin sivistyneesti silkkaa soopaa kirjoista, elokuvista ja populaarikulttuurista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s