Strategiaa tekojen kautta

Normaali

Katselin tuossa päivänä muutamana HAMKin rehtorin ja apulaisrehtorien tekemiä videoita, joissa he esittelevät talon uutta strategiaa.

Olen ollut mukana usean organisaation strategiatyössä, ollut itsekin kirjoittamassa muutamaa strategiaa. Suurin osa strategioista on tehty johtotasolla, eli ne on annettu valmiina suorittavalle tasolle. Ja senhän me kaikki tiedämme miten sellaisten strategioiden käy.

strategiaHAMKin malli strategiatyössä on hieman totutusta poikkeava: johto on laatinut tietyt raamit, joiden sisällä varsinaisen strategian luominen ja toteuttaminen lähtee  liikkeelle. Työ sitouttaa jokaisen opettajan ja toivottavasti myös ns. muun henkilökunnan jäsenen mukaan strategian luomiseen. Ja vaikka kyse on koko organisaation strategiasta, tietyt toimipiste-erot ovat yhä mahdollisia. Toimipiste-erojahan tarvitaan paitsi vakiintuneiden käytäntöjen, myös alueen sidosryhmien vuoksi. Hyvin onnistuneet yritysyhteistyökuviot on mahdollista säilyttää myös uuden strategian myötä.

Mielenkiintoista tulee olemaan, miten strategia lopulta lähtee elämään eri toimipisteissä. Kirjaston näkökulmasta on erityisen mielenkiintoista nähdä, miten oma johtajamme ottaa kantaa strategiaan. Meidän olisi hyvä löytää jokin kirjaston yhteinen viesti, jota sitten koulutusalojen sisällä viemme eteenpäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s