Kirjoituksia opetuksen vuorovaikutteisuudesta

Normaali

pedakirja

Päivikki Jääskelä et al. (toim.)  Yhdessä parempaa pedagogiikkaa : interaktiivisuus opetuksessa ja oppimisessa. Jyväskylä: Jyväskylän yliopisto, 2013.

Koko syksyn olen ihastellut sitä taitoa, jolla nykyiset tietokirjailijat teoksensa kirjoittavat. On ollut nautinto suorastaan nautinto lukea markkinoinnista, tuotteistamisesta, viestinnästä, strategioista ja kaikesta muusta mitä syksyn aikana on käteen tarttunut.

Jyväskylän yliopiston julkaisussa palataan taas perusasioihin: asiantuntijat kirjoittavat toisille asiantuntijoille käyttäen tyypillistä virkakieltä. Julkaisun taitto on harvinaisen harmaa kaupallisiin kustantajiin tottuneelle, ja tekstin määrä sivulla on välillä suorastaan ahdistava.

Kirjan sisältö on kuitenkin ihan kelvollinen. Kirja on syntynyt yliopiston oman opetuksen kehityshankkeen tuotoksena ja se kuvaa sekä tutkimusta että käytännön kokemuksia interaktiivisuuden lisäämisestä opetuksessa. Ainakaan amkkilaisille ei tule yllätyksenä päätelmä, että vuorovaikutteisuus parantaa oppimistuloksia – johan se amk-pedagogiikassakin on vuosia sitten todistettu. On kuitenkin hienoa, että vuorovaikutteisuus on lisääntymässä myös yliopiston puolella.

Hankejulkaisuna kirja koostuu useamman kirjoittajan artikkeleista, jotka ovat osin vanhan kertausta, osin lyhyitä täkyjä jotka herättävät mielenkiinnon mutta loppuvat juuri, kun olisi aika päästä syvemmälle asiaan. Näkökulmia vuorovaikutteisuuteen tarjotaan kuitenkin kiitettävän monta, joten kiinnostuneet voivat helposti etsiä lisää tietoa jostakin muualta. Kaiken kaikkiaan: ihan mielenkiintoinen julkaisu, mutta ei tarjoa sinänsä juurikaan uutta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s