Haaste on heitetty – otatko kopin?

Normaali

Tänään yksi opettajistamme poikkesi kirjastossa postinhakumatkallaan, ja kerrankin meillä kummallakin oli aikaa pysähtyä. Juttelimme uutushyllyn antimista ja siitä, miten vähän aikaa enää on poiketa kirjastossa ihan vaan katselemassa. Hyllyjen välissä haahuilun ja sitä kautta saadun löytämisen ilon elämykset ovat yhä harvinaisempaa herkkua. Nyt opettajakin tekee kirjastoon lähinnä täsmäiskuja. Ja kun muisti ei enää toimi tässä ainaisessa hässäkässä, hän noutaa saman artikkelin parikin kertaa – se ensimmäinen kopio kun on unohtunut tai hautautunut niihin työpöydän alati kasvaviin kasoihin. Skannaaminenkaan ei auta, koska sinne se tieto hukkuu: pursuvan sähköpostin syövereihin tai verkkoaseman kansioihin.

Tässä vaiheessa opettajamme huokaisi, että voi kun joku opettaisi tiedon hallintaa. 

Tiedonhallinnan ammattilaisena tässä vaiheessa höristin tietysti korviani. Kirjaston tiedonhallinta liitty perinteisesti informaation välitykseen ja organisointiin, mutta miksi sitä ei voisi ulottaa vähän laajemmalle? Neuvomalla työssä syntyvän ja kertyvän informaation järjestämisessä voisimme helposti ja konkreettisesti auttaa opettajia. Omaa osaamista täytyy ensin tietysti hieman täydentää, mutta luontevastihan tuokin osio meidän ammattiimme loksahtaa. 

Ja sillä se on päätetty: henkilökunnan kurssipatteristo tulee HAMKissa täydentymään uudella tiedonhallinnan osiolla. Entäpä teillä?

Mainokset

2 responses »

  1. Vielä on kehitteillä sisällöt, on se sen verran uusi päähänpisto. Mutta ainakin s-postin hallinta, verkkodokumenttien hallinta, e-dokumenttien tallennusmuodot, fyysisen työpöydän hallinta, viitteidenhallinta. Tyyliin 30-45 min. Jokohan tuli liikaa sisältöä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s