Amk-kirjastot somessa, osa 1: työkalut

Normaali

Kuva: Mediavision

Mielikuvani amk-kirjastoista somessa ja ennen kaikkea Facebookissa on ollut positiivinen mutta sekava: kun seuraa kaikkien korkeakoulukirjastojen uutisvirtaa, kirjastot alkavat iloisesti sekoittua toisiinsa. Lopulta kyllästyin tilanteeseen ja päätin ottaa selvää siitä, miten ja mistä me somessa oikeastaan viestimme.

Mukana vain pääsivuilta helposti löytyvät työkalut

Amk-kirjastojen käyttämiin some-työkaluihin olen huomioinut vain ne, jotka löytyvät helposti kirjaston pääsivuilta ja joiden voi katsoa virallisesti edustavan ko. amk-kirjastoa. Yksittäisten kirjastolaisten työssään itsenäisesti käyttämät työkalut eivät ole selvityksessä mukana. Mukana ei ole myöskään kirjaston sisäisessä työskentelyssä käytettyjä työkaluja (esim. wikit), vaan huomio on asiakasviestinnässä.

Amk-kirjastoissa käytettävät some-työkalut

Some-työkaluista erottuu selvä kolmen kärki: yleisimmin käytössä on Facebook (19 kirjastossa), kakkosena Twitter (11) ja kolmanneksi kirivät blogit (7). Muiden työkalujen ja palvelujen käytöstä on lähinnä yksittäisiä esimerkkejä:

some

Seuraavissa artikkeleissa keskityn Facebookiin ja sen ominaisuuksiin sekä siihen, miten paljon amk-kirjastot FB:ssa viestivät ja millaisista asioista.

Mainokset

3 responses »

  1. Hei Päivi, huomattiin että SeAMKin kirjaston verkkopalvelutyökaluissa oli blogissasi puutteita :) Meillä on käytössä ainakin nämä: Pinterestillä jaamme uutuuskirjoja ja pinorunoja, Plarattua-blogi on WordPressissa, Issuusta löytyy meidän esitteet, Diigolla jaetaan myös uutuuskirjoja, LibraryThingiä on käytetty kirjaesittelyihin verkkosivuilla. NetVibesiin olemme tehneet some-seinän, josta löytyy kaikki meidän some-härpäkkeet: http://www.netvibes.com/seamkkirjasto#SeAMK_Korkeakoulukirjasto_-_SoMe_seina
    Yrittäjyyskirjastossa http://yrittajyyskirjasto.seamk.fi/ on käytetty kuratoinnissa mm. Scoop.itiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s