Amk-kirjastot somessa, osa 2: Facebookin käyttö

Normaali

Facebookin käyttöselvityksessä on mukana yhteensä 18 korkeakoulukirjastoa. Amk-kirjastojen lisäksi mukaan on pujahtanut muutama tiedekirjasto: Saimaata edustaa Lappeenrannan tiedekirjasto, Lahtea Fellmannia, Vaasaa Tritonia ja pohjoisen amk-kirjastoja Lapin korkeakoulukirjasto.

Liittymisen ruuhkahuippu 2010-2011

Ensimmäiset amk-kirjastot heräsivät uuteen kanavaan ja sen mahdollisuuksiin jo 2008, mutta pääosa kirjastoista liittyi mukaan 2010 tai 2011. Kahdeksan amk-kirjastoa ei toistaiseksi ole mukana Facebookissa (Arcada, Humak, Hamk, Karelia, Polamk, Savonia, Novia ja Åland).

liittymisvuosi

FB:n sisäiset työkalut suhteellisen vähällä käytöllä

Amk-kirjastot hyödyntävä Facebookin sisäisiä työkaluja suhteellisen vähän. Seinä, Tietoja ja Kuvat ovat aktiivisessa käytössä, mutta esim. aukioloaikojen tiedotuksessa vain seitsemän on ottanut käyttöön FB:n työkalun.  OPACin on sivuilleen liittänyt vain kolme kirjastoista (Laurea, Samk, Tuamk). Äänestyksiä hyödyntää vuorovaikutuksessa vain Seamk, uutusluetteloaan jakavat Metropolia (Pinterest) ja Tritonia (LibraryThing). Opasvideoita tarjoavat FB:n kautta Samk ja Oamk.  Sen sijaan Tapahtuma- ja Kartta-työkalut ovat kumpikin käytössä peräti kahdeksalla amk-kirjastolla.

Muita mainitsemisen arvoisia palveluita ovat Seamkin Inforuutu (joka tosin on näyttänyt pelkkää tyhjää joka kerta kun olen sitä käynyt katsomassa) ja Samkin linkitykset www-sivuiltaan löytyviin aukiolotietoihin  ja palautelomakkeisiin. Samk on myös kekseliäästi täydentänyt kirjaston elämäntapahtumia alkaen kirjastokortista v. 1998 ja esittelyvideosta 1999 aina näihin päiviin saakka.

tyokalujen_kaytto

Sarjan seuraavat artikkelit:

Amk-kirjastot somessa, osa 3: tykkääjät
Amk-kirjastot somessa, osa 4: viestinnän määrä
Amk-kirjastot somessa, osa 5: viestinnän sisältö
Amk-kirjastot somessa, osa 6:  hyviä käytänteitä

Mainokset

2 responses »

  1. Hei, SeAMKin etusivulle on upotettu ihan sivun yläosaan meidän Plari-hakulaatikko (OPAC). Samalla hakulaatikolla voi hakea myös opinnäytteitä Theseuksesta, e-lehtiä Nellistä,painettuja lehtiä Plarista ja henkilökunnan julkaisuja Nellistä. Tarkoitatko meidän ”Inforuudulla” etusivulla näkyvää Aukiolo- ja palvelumuutoksia-widgettia Twitterista? Sen latautuminen saattaa joskus kestään kotvasen, mutta aina siinä on sisältöä, tyhjänä se ei näytä hyvältä.

    Terveisin Tuula A-H SeAMKista

  2. Sori Päivi, luin otsikon huonosti. Kyseessä oli siis Facebookin sisäiset työkalut. Inforuudulla meillä on pyörinyt meidän Info-TV, mutta se on näköjään mennyt rikki, vaatii nykyisin https-yhteyden jotta näkyy kaikilla selaimilla. Tutkailemme asiaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s